Tosti de Dwerghamster

Hoi! Ik ben Tosti en ik woon sinds gisteren bij Richard en Saskia 🐹

Een bericht gedeeld door Tosti de Dwerghamster (@tostidedwerghamster) op

Zoals ik jullie al vertelde in mijn 25 at 25 bericht, hebben wij sinds – inmiddels – ruim anderhalve maand een hamster. Wat begon als een grapje, werd uiteindelijk werkelijkheid, en we kunnen ons nu al niet meer voorstellen dat we geen hamster in huis hebben. We proberen iedere keer weer nieuwe dingen voor het beestje te bedenken en hebben zelfs al plannen om een grotere kooi te gaan kopen.

Verder lezen

Sokken op zondag #5


Een hele goede zondagmorgen! Heb je vandaag nog iets leuks op de planning staan, of blijf je gezellig thuis met de regen die voorspeld is? We hebben toch wel van lekker herfstweer kunnen genieten de afgelopen week, ondanks hier en daar een keer een buitje. Maar het is de laatste weken ook wel weer geweest voor de langere sokken uit de kast te halen, dus ik heb een seasonal appropriate paar uitgekozen ūüėČ

Verder lezen

Herfstwandeling in Vught – 25 at 25


Een goed begin is het halve werk, toch? Twee weken terug schreef ik over de 25 dingen die ik wil doen/bereiken in het jaar dat ik 25 ben, en afgelopen weekend kon ik nummer 1 al aftikken: de herfstwandeling maken. In dit seizoen natuurlijk ook van de makkelijkste dingen om af te strepen, maar je moet jezelf er toch net even toe zetten. Om een keer een nieuw rondje te maken, zochten we een route terug van het ziekenhuis in Den Bosch, waar we op ziekenbezoek waren geweest. Uiteindelijk werd dit het rondje rond de IJzeren Man. Kijk mee voor een fotoimpressie van de herfstkleuren in Vught.

Verder lezen

25 at 25 – ik ben jarig!

Vandaag ben ik een kwart eeuw oud, woehoe! Jaren heb ik eigenlijk weinig aandacht besteed aan verjaardagen: ik vond het niets bijzonders, ik wilde niet in de spotlight staan en ik vond het al helemaal verschrikkelijk als mensen cadeaus voor me moesten kopen. Nog steeds ben ik niet heel dol op het idee dat iedereen ‘speciaal voor mij’ komt, maar besef ik me wel dat iedere reden om een feestje te vieren, er eentje is om aan te grijpen.

Ik ben er onlangs achtergekomen dat dat ook tot de kroonjaren behoort. In mijn vorige kroonjaar (de 20 dus, dat wist ik toen nog niet) wilde ik ook iets bijzonders doen, en heb toen een jaar lang iedere dag een foto gemaakt. Uiteindelijk heb ik al deze foto’s gebundeld in een fotoalbum waar ik heel af en toe nog eens door heen blader. Dit jaar wilde ik weer iets bijzonders doen, maar een herhaling van de foto’s leek me wat te veel van hetzelfde. Om het mezelf lekker makkelijk te maken (*kuch*), koos ik ervoor om 25 verschillende ‘items’ af te willen tikken voordat ik 26 word. Afwisselend wat grotere en kleine taakjes, sommige heel simpel en anderen kosten wat meer moeite, maar dat is juist wel leuk denk ik. Van taarten bakken en leren boren tot aan de Spaanse taal weer oppakken, er zit van alles tussen, lees je mee?

Verder lezen

Londen in beeld – juli 2017

Zoals je in voorgaande berichten misschien al hebt gelezen, ben ik in juli voor een paar dagen naar Londen geweest. Ik gaf je al wat onbekendere tips voor als je zelf naar Londen gaat (die je hier kan vinden), maar zoals beloofd zou er ook nog een visuele recap komen van deze vakantie. Normaal ben ik heel erg van het bewerken van foto’s (het werken met belichting en kleur, niet het manipuleren ervan), maar deze vakantie heb ik me meer gericht op het maken van videos. Dat resulteerde uiteindelijk in drie verschillende filmpjes: per twee dagen maakte ik er eentje. Deze kun je in deze post terug vinden, waar ik je ook bij praat over alles wat we hebben gedaan.

Verder lezen

Bleeding Love – #bloodnormal

 
(Bijna) iedere vrouw overkomt het. Bij de een op jongere leeftijd, bij de ander wat later, vrijwel altijd in de puberteit. Ik heb het natuurlijk over menstruatie. Ongesteldheid, de rode zee, je maandelijkse feestje: het is maar net hoe je het wil noemen. Want eigenlijk zouden we er meer over moeten praten. Of beter gezegd: meer over moeten kunnen praten. Het lijkt toch een beetje een geheim topic te zijn, die menstruatie. Na het zien van de video van Teske waar zij over dit onderwerp praat, betrapte ik mezelf erop dat ik het onderwerp ook liever uit de weg ga. Door het juist meer onder de aandacht te brengen, wordt het misschien wat makkelijker om er over te praten.

Verder lezen

Sokken op zondag #4

Het is inderdaad wat het lijkt: sportsokken! We zijn eindelijk na het uitstellen van het uitstellen van een sportschool regelen op pad gegaan en hebben ons aangemeld. Gisteren gebeurd, vandaag gaan sporten. We zijn best een beetje trots op onszelf hoor.

Verder lezen

Het onbekende Londen: 5 plekken die je wellicht nog niet kent

Londen is en blijft een geweldige stad in mijn beleving. In mijn tienerjaren ben ik er voor het eerst geweest met mijn moeder en zusje en sindsdien ben ik er ontelbare keren geweest. Niets is natuurlijk ontelbaar, maar het is al echt héél vaak. In mijn examenjaar mocht ik van mijn moeder een citytrip uitzoeken met zijn tweetjes: het werd Londen. Waar veel tieners na hun examens naar Spanje gaan: nope, wij gingen naar Londen met vrienden. Ik ging samen met mijn zusje op vakantie, je raadt het al: Londen. Zo waren er nog meerdere tripjes tussendoor die allemaal naar Londen gingen. Je zou denken, op den duur ben je er wel uitgekeken als je er zo vaak bent geweest. Als je zelf in Londen bent geweest, weet je dat het tegendeel waar is.

Zoals je in de laatste Sokken op zondag kon lezen, zijn wij in Juli weer naar Londen geweest en deel ik vandaag mijn onbekendere plekjes met je. Iedereen kent natuurlijk de Big Ben, de London Eye en Buckingham Palace, maar wat zijn nou plekjes waar je niet meteen aan denkt? Ook deze vakantie heb ik weer nieuwe plekjes bezocht waar ik nog nooit eerder was geweest. Kijk je mee?

Verder lezen

Meedoen is belangrijker dan winnen

Het is maandagavond, 7 augustus. Een beetje lui hangen we op de bank met onze telefoons voor onze neuzen, de TV staat aan op het WK atletiek in Londen. Af en toe kijken we even op en geven we elkaar een por. ‘Wow moet je zien! Dat kogelslingeren is echt een bizarre sport zeg!’ of ‘Jeetje dat hink stap springen ziet er nog best complex uit’. Mijn oog valt op de tekstbalk onderin: om 22:50 komt de 1500 meter finale met Sifan Hassan. Op vrijdag zagen we, per ongeluk, ¬†de kwalificatie en waren we beiden onder de indruk. We zeiden in het begin nog lacherig tegen elkaar ‘Moet je nou kijken, de Nederlandse blijft maar een beetje achteraan hangen’, niet wetende dat dit de tactiek juist was. Uit het gedrang blijven en zo een valpartij voorkomen, zo vertelde de voice-over. We zagen hoe ze uiteindelijk de sprint inzette en grandioos eerste werd in deze race. Op maandag dacht ik dan ook meteen: die finale wil ik zien.

Verder lezen

Wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Het is een hele mond vol, maar de Oisterwijkse Bossen en Vennen is een van mijn favoriete natuurgebieden in de buurt (Midden-Brabant, that is). Het is heel afwisselend met, de naam zegt het eigenlijk al, stukken bos en hele mooie vennen, groot en klein. Er lopen verschillende wandelroutes door het gebied heen, met verschillende afstanden en verschillende ‘uitvoeringen’: denk aan gewone wandelroutes, aparte routes die beter begaanbaar zijn voor rolstoelen, fietsroutes en wandelroutes gericht op kinderen. Wij liepen op zondagochtend de – voor ons – derde route in dit gebied: het Aderven. Nadat we op zaterdagmiddag al die kant op waren geweest, maar niet verder zijn gekomen dan gezellig lunchen in verband met het weer (want je zou er maar aan hebben gedacht om de weervoorspelling te checken… niet dus), konden we niet wachten op zondagochtend in de zon weer die kant op te gaan. Kijk je mee?

Verder lezen