25 at 25

Tosti de Dwerghamster

Hoi! Ik ben Tosti en ik woon sinds gisteren bij Richard en Saskia 🐹

Een bericht gedeeld door Tosti de Dwerghamster (@tostidedwerghamster) op

Zoals ik jullie al vertelde in mijn 25 at 25 bericht, hebben wij sinds – inmiddels – ruim anderhalve maand een hamster. Wat begon als een grapje, werd uiteindelijk werkelijkheid, en we kunnen ons nu al niet meer voorstellen dat we geen hamster in huis hebben. We proberen iedere keer weer nieuwe dingen voor het beestje te bedenken en hebben zelfs al plannen om een grotere kooi te gaan kopen.

Herfstwandeling in Vught – 25 at 25


Een goed begin is het halve werk, toch? Twee weken terug schreef ik over de 25 dingen die ik wil doen/bereiken in het jaar dat ik 25 ben, en afgelopen weekend kon ik nummer 1 al aftikken: de herfstwandeling maken. In dit seizoen natuurlijk ook van de makkelijkste dingen om af te strepen, maar je moet jezelf er toch net even toe zetten. Om een keer een nieuw rondje te maken, zochten we een route terug van het ziekenhuis in Den Bosch, waar we op ziekenbezoek waren geweest. Uiteindelijk werd dit het rondje rond de IJzeren Man. Kijk mee voor een fotoimpressie van de herfstkleuren in Vught.

25 at 25 – ik ben jarig!

Vandaag ben ik een kwart eeuw oud, woehoe! Jaren heb ik eigenlijk weinig aandacht besteed aan verjaardagen: ik vond het niets bijzonders, ik wilde niet in de spotlight staan en ik vond het al helemaal verschrikkelijk als mensen cadeaus voor me moesten kopen. Nog steeds ben ik niet heel dol op het idee dat iedereen ‘speciaal voor mij’ komt, maar besef ik me wel dat iedere reden om een feestje te vieren, er eentje is om aan te grijpen.

Ik ben er onlangs achtergekomen dat dat ook tot de kroonjaren behoort. In mijn vorige kroonjaar (de 20 dus, dat wist ik toen nog niet) wilde ik ook iets bijzonders doen, en heb toen een jaar lang iedere dag een foto gemaakt. Uiteindelijk heb ik al deze foto’s gebundeld in een fotoalbum waar ik heel af en toe nog eens door heen blader. Dit jaar wilde ik weer iets bijzonders doen, maar een herhaling van de foto’s leek me wat te veel van hetzelfde. Om het mezelf lekker makkelijk te maken (*kuch*), koos ik ervoor om 25 verschillende ‘items’ af te willen tikken voordat ik 26 word. Afwisselend wat grotere en kleine taakjes, sommige heel simpel en anderen kosten wat meer moeite, maar dat is juist wel leuk denk ik. Van taarten bakken en leren boren tot aan de Spaanse taal weer oppakken, er zit van alles tussen, lees je mee?