Maand: september 2017

25 at 25 – ik ben jarig!

Vandaag ben ik een kwart eeuw oud, woehoe! Jaren heb ik eigenlijk weinig aandacht besteed aan verjaardagen: ik vond het niets bijzonders, ik wilde niet in de spotlight staan en ik vond het al helemaal verschrikkelijk als mensen cadeaus voor me moesten kopen. Nog steeds ben ik niet heel dol op het idee dat iedereen ‘speciaal voor mij’ komt, maar besef ik me wel dat iedere reden om een feestje te vieren, er eentje is om aan te grijpen.

Ik ben er onlangs achtergekomen dat dat ook tot de kroonjaren behoort. In mijn vorige kroonjaar (de 20 dus, dat wist ik toen nog niet) wilde ik ook iets bijzonders doen, en heb toen een jaar lang iedere dag een foto gemaakt. Uiteindelijk heb ik al deze foto’s gebundeld in een fotoalbum waar ik heel af en toe nog eens door heen blader. Dit jaar wilde ik weer iets bijzonders doen, maar een herhaling van de foto’s leek me wat te veel van hetzelfde. Om het mezelf lekker makkelijk te maken (*kuch*), koos ik ervoor om 25 verschillende ‘items’ af te willen tikken voordat ik 26 word. Afwisselend wat grotere en kleine taakjes, sommige heel simpel en anderen kosten wat meer moeite, maar dat is juist wel leuk denk ik. Van taarten bakken en leren boren tot aan de Spaanse taal weer oppakken, er zit van alles tussen, lees je mee?

Londen in beeld – juli 2017

 

Zoals je in voorgaande berichten misschien al hebt gelezen, ben ik in juli voor een paar dagen naar Londen geweest. Ik gaf je al wat onbekendere tips voor als je zelf naar Londen gaat (die je hier kan vinden), maar zoals beloofd zou er ook nog een visuele recap komen van deze vakantie. Normaal ben ik heel erg van het bewerken van foto’s (het werken met belichting en kleur, niet het manipuleren ervan), maar deze vakantie heb ik me meer gericht op het maken van videos. Dat resulteerde uiteindelijk in drie verschillende filmpjes: per twee dagen maakte ik er eentje. Deze kun je in deze post terug vinden, waar ik je ook bij praat over alles wat we hebben gedaan.

Bleeding Love – #bloodnormal

 
(Bijna) iedere vrouw overkomt het. Bij de een op jongere leeftijd, bij de ander wat later, vrijwel altijd in de puberteit. Ik heb het natuurlijk over menstruatie. Ongesteldheid, de rode zee, je maandelijkse feestje: het is maar net hoe je het wil noemen. Want eigenlijk zouden we er meer over moeten praten. Of beter gezegd: meer over moeten kunnen praten. Het lijkt toch een beetje een geheim topic te zijn, die menstruatie. Na het zien van de video van Teske waar zij over dit onderwerp praat, betrapte ik mezelf erop dat ik het onderwerp ook liever uit de weg ga. Door het juist meer onder de aandacht te brengen, wordt het misschien wat makkelijker om er over te praten.