Een jaar geleden – Richie & Kia verlaten het nest

Bijna een jaar geleden…

Het is bijna onwerkelijk om erover na te denken. Morgen is het een jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef over het samenwonen. De plannen hoe het begon, tot hoe het uiteindelijk tot uiting kwam en uiteindelijk een update na een paar weken en na twee maanden. Het voelt nu al alsof we hier al jaren wonen, maar in april wonen we er pas een jaar.

Wat me vooral verbaasd en eigenlijk tegelijkertijd ook verrast, is hoe lang het duurt voor dat je een heel huishouden bij elkaar hebt. We hadden vanaf het begin al de meest belangrijke meubels, zoals de bank, het bed en de kledingkast, maar hadden gelukkig ook al een tv-meubel op de kop getikt en een mooie vakkenkast gevonden. Dat zorgde ervoor dat het al meteen wel wat meer aangekleed was en wat meer opvulling in de kamer creëerde. Langzaam maar zeker kwam er steeds meer invulling in ons appartement, maar nog steeds zijn er dingen die we niet hebben, zoals een lamp boven de eettafel. De lamp hebben we al wel, hij hangt alleen nog niet (A).

Het samenwonen zelf is echt super fijn. Soms hoor je verhalen dat mensen echt aan elkaar moeten leren wennen, maar ik heb niet het idee dat dat bij ons zo is geweest. We kwamen allebei vanuit een thuiswonende situatie, dus hadden nog niet ieder voor zich al een eigen routine ontwikkeld wat betreft uit huis wonen. Dat was samen even wennen, maar dat lag er meer aan dat we samen moesten leren hoe en wanneer we de was moesten doen, dan dat we moesten wennen aan elkaars eigenschappen.

Het enige waar we niet bij stil stonden, is dat we ook moesten leren om samen alleen dingen te doen. Dat klinkt wat gek, maar dat zit zo: we wilden veel te graag alles samen doen en elkaar overal bij betrekken. We vroegen aan elkaar of het goed was om eventjes te lezen of even te gamen, of dat het oké was als iemand even wat alleen ging doen. Dat voelde heel gek, omdat we zo gewend waren om alles samen te beslissen met ons appartementje. Inmiddels weten we maar al te goed dat het gewoon ontzettend belangrijk is dat je ook allebei je eigen ding blijft doen. Als de een een keertje gewoon lekker in een boek wil duiken of een spel wil spelen op de Nintendo Switch, dat is oké.

We hebben van ons ‘huis’ echt een thuis gemaakt, en het voelt ook iedere dag weer echt als thuiskomen. Ik vind het nog steeds heel bijzonder om de eerste foto’s van ons appartement te zien, met het verschil wat we er nu van hebben gemaakt. Binnenkort deel ik de ‘before & after’ (om het zo maar even te noemen) om ook voor mezelf eens goed naast elkaar te zetten hoe fijn we het hebben.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.