Sokken op zondag #6

Goedemorgen! Het is weer zondag en de laatste keer dat ik zo heb bijgekletst, was in oktober. En daarnaast heb ik nog hele leuke nieuwe sokken gekocht (en ik hou niet eens echt van avocado…), dus ik vond het meer dan tijd voor een nieuwe sokken op zondag.

De december maand is behoorlijk druk geweest voor ons. Naast alle gebruikelijke feestdagen, hadden wij er ook nog twee verjaardagen bij: mijn zusje en mijn vriend. Een gezellige boel met een hoop momenten van samenzijn, maar het blijft natuurlijk altijd even hectisch. We moesten zelfs met de kerstdagen uitwijken naar vier kerstdagen, omdat we het anders niet ingepland kregen. Vier! Je kunt natuurlijk altijd zeggen ‘ah joh, hoeft toch niet altijd per se met kerst?’, maar dat leek ons toch wel het leukste. Helemaal volgegeten moesten we de dagen erna echt even bijkomen, en hebben we het jaar gezellig uitgeluid met vrienden.

In het nieuwe jaar deed ik wederom een poging om nieuwe oorbellen te laten zetten. Ergens in december was ik ook al bij een juwelier om een horlogebatterij te laten vervangen en vroeg ik er al naar, maar daar was het toen veel te druk voor werd me verteld. Ik ben niet opnieuw gegaan in december en besloot pas in januari het nog eens te proberen. Met succes! Komende woensdag is het al weer zes weken geleden en mag ik ze dan ook eindelijk wisselen. Heel zorgvuldig heb ik ze iedere dag schoongemaakt en gedraaid, met resultaat want ik heb er nauwelijks last van gehad. De foto hieronder is van de dag dat ik ze heb laten zetten, vandaar dat het nog een beetje rood ziet 😉

Eind januari gingen we ook nog een weekend weg met mijn schoonouders. Zij waren 40 jaar getrouwd en namen ons allemaal (uiteraard ook mijn schoonzus, zwager en nichtje) een weekendje mee weg naar Centerparcs Meerdal om dit te vieren. Het was voor ons de eerste keer dat we echt een heel weekend op pad waren met ons nichtje van twee (en voor mij trouwens ook de eerste keer met de schoonfamilie), dus dat was wel even schakelen in vergelijking met weekendjes weg met zijn tweetjes. Hoewel je mij niet hoort klagen hoor, want wij mochten mee zo’n leuk kinderklimrek in! Dát was me toch een partij lang geleden,  en stiekem zien die dingen er altijd wel heel leuk uit. Daarnaast hebben we alles lekker op ons gemak gedaan: gewandeld op het park, rondgelopen in de Market Dome en spelletjes gespeeld. ’s Ochtends werden we ook nog eens verrast met een dun laagje sneeuw.

Hoe leuk is trouwens een letterbord? Stiekem heb ik er altijd wel eentje gewild, maar nooit echt ‘durven’ kopen omdat ik niet goed wist wat ik er mee zou moeten. Mijn oom en tante vonden dit schijnbaar toch wel iets voor mij, want als verlaat verjaardagscadeautje kreeg ik in december een exemplaar van ze cadeau. Lekker cliché quotes uitzoeken en op het bord neerzetten is nu echt een ware hobby geworden: voor iedere gelegenheid probeer ik weer iets nieuws erop te maken. Verjaardagen, kerst, het nieuwe jaar, maar ook gewoon ons avondeten…

Ik heb mijn lees-vibe ook weer helemaal hervonden, zo bleek de laatste paar weken. In anderhalve maand heb ik drie boeken uitgelezend: Verdrinken, The Circle en The Loneliest Girl in the Universe. Voorheen heb ik wel eens reviews op mijn blog geschreven per boek dat ik had gelezen, maar dat format vond ik voor mijn blog toch niet helemaal geschikt. Voor mijn gevoel is dat niet wat ik per post wil doen, maar meer gecombineerd. Per periode zal ik één post gaan schrijven over de boeken die ik heb gelezen, kort maar krachtig. Van Verdrinken zal binnenkort op Adorable Books een review komen, deze heb ik gelezen en gerecenseerd voor de Adorable Bookclub.

Rest mijn je alleen nog een fijne zondag te wensen! Ga je nog wat leuks doen?

Reacties

 1. Sam - singlereadytomingleblog

  Ik ben ook echt fan van mijn letterbord, haha! Ik kreeg al een light box voor Kerstmis, maar stiekem vind ik het letterbord nog leuker, denk ik 🙂 En leuk, die gaatjes! Ik twijfel al eeuwen om er nog eentje te laten schieten, want ik vind al die minimalistische oorbellen zo leuk, maar op de een of andere manier vind ik dat dan toch niet bij mij passen of zo 😀

  1. Bericht
   Auteur
   Saskia

   Ik heb er echt héél lang over gedaan om ze uiteindelijk te laten zetten. Denk dat ik er misschien al wel 5 jaar mee rond loop dat ik het wil, maar steeds niet liet doen. Gewoon doen wat goed voelt, als het je niet ligt dan zou ik er niet aan beginnen, terwijl aan de andere kant: niet geschoten (lol) is altijd mis! 😉

 2. Yassmin

  Ik blijf dit een van je leukste colums vinden, de titel is ook enorm catchy. Zelf heb ik vorig jaar zomer nieuwe gaatjes laten zetten en ik moet ze nog steeds wisselen (ik krijg de knopjes niet los en ik durf niet zo goed met een tang los te gaan)

  1. Bericht
   Auteur
   Saskia

   Ah dank je! Heel herkenbaar, ik mocht ze dus een paar weken terug wisselen en kreeg ze ook eigenlijk niet los, dus heb ze nog maar even laten zitten. Als ik een manier – zonder tang – heb ontdekt, laat ik het je weten, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.