Sokken op zondag #7

Hoi! Het was weer even stil hier, terwijl het eigenlijk had moeten bruisen van de blogposts voor 40 dagen bloggen. Tja, life happens. Het is niet dat er niets gebeurde, want het gebeurde ook genoeg leuke dingen, maar het blogleven lag gewoon eventjes stil. Ik praat je weer bij met leuke, zonnige sokken aan, lees je mee?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat 40 dagen bloggen is dus niet gelukt. De eerste dagen ging het super goed, ik knalde iedere dag een blogpost online in de eerste week en gebruikte één skipdag (zoals dat per week ééntje mocht zijn). Ik werkte soms een dag vooruit, zodat ik dan de dag erna even niets hoefde te doen. Ook met de inspiratie ging het redelijk goed, maar ik merkte wel dat ik meerdere skipdagen nodig begon te hebben. Zeker op dinsdag en donderdag, wanneer ik ’s middags tot ’s avonds werk, merkte ik dat ik ’s ochtends niet zo’n zin had om te bloggen. ’s Middags bloggen ná mijn werk ging veel beter, dus ik liet mezelf op de dinsdag en donderdag dan ook extra skippen. Het blijft een challenge waar je je eigen regels voor mag stellen, dus dat werden de mijne. Totdat ik echt over mijn skipdagen heen was en helemaal geen zin meer had. Het ging mentaal even wat minder en mijn hoofd stond er gewoon echt niet naar om achter de computer te kruipen om een blogpost te schrijven, ondanks dat er wel genoeg ideeën rondzwierven. Ik was al blij als ik de dag gewoon doorkwam en alle dingen die gedaan moesten worden gelukt waren, laat staan om dan nog eens bezig te gaan. ‘Daaaaaag, blog!’ dacht ik toen, ‘ik zie je binnenkort wel weer!’. En daar zijn we weer! Ik heb weer meer zin om berichtjes te tikken en creatief bezig te zijn online. Life happens, en dat is oké. En er gebeurden gelukkig ook genoeg leuke dingen!

Kijk hoe gezellig onze ontbijttafel er tweede paasdag uitzag! Eerste paasdag ontbeten we bij mijn vader en stiefmoeder, en ’s avonds gingen we op bezoek in Limburg voor het avondeten (eten eten eten eten, hoe zagen jouw paasdagen er uit?). Tweede paasdag ontbeten we dus met z’n tweetjes, en was dit hoe ons ontbijt er uit zag. Kuikentjes op het tafelkleed, kuikentjes op de servetten, paashazen op tafel, paashaasjes in de hagelslag (ja echt), en natuurlijk gekookte eitjes en croissantjes. Het was bij lange na niet zo uitgebreid als de dag ervoor, maar gewoon even een simpel ontbijtje met net wat meer aandacht dan normaal, alleen met z’n tweetjes, was ook heel fijn. ’s Middags kwamen mijn moeder, mijn zusje en haar vriend nog even op bezoek en hebben we ontzettend fanatiek naar paaseitjes gezocht. Man, ik had nooit gedacht dat ik op mijn 25e nog zó actief paaseieren zou gaan zoeken en verstoppen. Ik was ka-pot!

Afgelopen woensdag had ik met een vriendin afgesproken om te gaan lunchen in de stad, maar het leek me ook wel een goed idee om van te voren ook al eventjes alleen rond te gaan struinen. Gewoon, omdat het kan, en omdat ik moet leren om weer vaker dingen alleen te doen en even uit huis te zijn. Voordeel was ook nog eens dat ik natuurlijk al had afgesproken, dus het kostte niet heel veel extra energie om gewoon wat eerder te gaan. Het was heel fijn om op mijn eigen tempo de stad eens door te wandelen, de winkels rustig te bekijken die ik wilde zien, hier en daar een keer wat passen zonder dat iemand staat te wachten en – jawel – in mijn uppie bij de Hema even een drankje (en wat lekkers) te nuttigen. De nieuwe Hema in Tilburg heeft leuk uitzicht op de winkelstraat, dus ik kon lekker voor me uit staren en mensen kijken. Uiteindelijk gingen we eten bij Eetbar De Wagon, een klein restaurantje in een oude wagon. Kijk hoe schattig onze rekening uiteindelijk op tafel kwam, in een klein speelgoedtreintje. De sfeer was er ontzettend leuk en we hebben heerlijk gegeten.

Gisteravond hadden we het etentje wat eigenlijk in de week zonder vlees zou vallen, met een oud-klasgenootje van fysiotherapie en haar (inmiddels) man. De laatste keer dat ik ze gezien had was bijna 2 en half jaar geleden op hun bruiloftsfeest, en Richard had ze zelfs nog nooit ontmoet. Inmiddels wonen ze in Wijk aan Zee, dus spraken we halverwege af in Utrecht. Ergens was ik zelfs een klein beetje zenuwachtig, omdat ik ze zo lang niet gezien had en er inmiddels ook weer zoveel was veranderd. Toen we nog studeerden, was zij al twee jaar samen met haar vriend en woonde met hem samen én was ze pas net in Nederland vanuit Canada, terwijl ik nog gewoon alleen was en thuis woonde. We waren enorm verschillend, maar deden ontzettend veel samen op de opleiding. Zij woonde in Roosendaal, waardoor ze op Tilburg moest overstappen voor de trein naar Eindhoven. Op station Tilburg spraken we altijd af om de trein samen te nemen, waar we nog opdrachten doorspraken, gewoon wat kletsten over het weekend of ik haar Nederlands leerde. Met de Metrokrantjes hebben we heel wat tijd doorgebracht: dat zij een stuk moest voorlezen, me moest vertellen waar het over ging en ik haar kon helpen met uitspraak of uitleggen wat iets betekende. En ook op de opleiding zelf zaten we vrijwel altijd in hetzelfde studiegroepje. Inmiddels zijn zij getrouwd, hebben een hond, een huis gekocht, heb ik Richard leren kennen en zijn wij ook gaan samenwonen. Het was super gezellig om ze weer te zien en de gesprekken liepen ook heel vloeiend, ondanks dat zij en ik de enige waren die elkaar echt goed kenden. Zo fijn om zulke avondjes echt even te genieten.

Vandaag gaan we het lekker op ons gemak doen en proberen van het weer te genieten. De ramen staan open, het plan is om dadelijk nog even op pad te gaan naar een tuincentrum of even te gaan wandelen en het gewoon een rustige zondag te laten zijn. Ga jij nog wat leuks doen? Fijne (zonnige) zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.