Gelezen: januari t/m maart

Zoals ik al een keer eerder benoemde in een post, heb ik niet zozeer ze behoefte om van ieder boek dat ik lees een volledige review over te schrijven en er een hele post aan te wijden. De naam van mijn blog is echter niet zomaar tot stand gekomen, want ik hou wel ontzettend van lezen en klets hier ook graag over met anderen. Meestal zijn dit mijn moeder en mijn zusje, omdat die voornamelijk hetzelfde soort boeken leuk vinden en lezen, maar ik wil ook op mijn blog het natuurlijk wel laten terug komen. Daarom een overzichtje van de afgelopen maanden!

Marlies Slegers – Verdrinken

Dit boek mocht ik lezen voor Adorable Books, waar de volledige review al eerder online kwam. Het boek is meer gericht op de doelgroep van 13+, maar was desondanks toch heel leuk om te lezen. Op een vrije dag had ik ‘m bijna helemaal uitgelezen, met daarnaast ook nog wat klusjes in huis gedaan te hebben, zo snel was ik er doorheen. En dan lees ik nog niet eens zo heel snel. Al met al een boek wat ik zelf niet zo snel meer uit de kast zou hebben gepakt in de winkel of de bibliotheek, maar leuk om gelezen te hebben. Ik gaf het, met name met de doelgroep in gedachte, 4 van de 5 sterren.

The Circle – Dave Eggers

Hier was ik ontzettend benieuwd naar, omdat het heel actueel is met alles wat rondom social media gebeurd. De editie die ik las was redelijk compact, maar de 491 pagina’s liegen er niet om: het is een behoorlijke zit. Wat me meteen opviel was dat er geen hoofdstukken inzaten, en ik neem aan dat dat in iedere editie wel zo is. Hier moest ik echt enorm aan wennen, want op de een of andere manier leest het dan gewoon minder vlot. Het boek zet je wel echt aan het denken over alles wat je online deelt en wat daar uiteindelijk het doel van is, maar door alle positieve reviews had ik er meer van verwacht. Ik gaf het 3 van de 5 sterren.

The Loneliest Girl in the Universe – Lauren James

Toen ik dit boek met kerst op mijn verlanglijstje zette, hoopte ik stiekem dat hij ook echt onder de boom zou verschijnen. En jawel, en in februari begon ik er aan. Een paar dagen later had ik het boek al uit, maar heel fantastisch was het niet. De manier waarop het boek verteld wordt is wel interessant, aangezien het allemaal via mails is geschreven. Echter is de hoofdpersonage niet bijster interessant, gebeuren er – voornamelijk in het begin – vrij weinig verrassende dingen en gaan de plottwists op het einde heel hard, waardoor je op den duur niet meer weet waar je aan toe bent. Hier en daar zitten dus wel grote verrassingen, maar een heel bijzonder boek vond ik het niet. Ik gaf het dan ook maar 2 sterren van de 5.

Hero at the Fall – Alwyn Hamilton

Het derde en laatste deel in de Rebel of the Sands trilogie, wat was ik hierop aan het wachten! Ik volg de schrijfster op social media en zag al maanden van te voren hoe ze met dit deel bezig was. Mijn moeder kon in Londen het derde deel voor me meenemen toen het net uit was, en nog wel gesigneerd ook! Het was weer een pittig boek met 506 pagina’s, maar het was zeker de moeite waard. Een van de fijnste series die ik heb gelezen en het blijft ook verrassen. Een heel fijn einde aan een fijne serie. Ik gaf het 4 van de 5 sterren.

 

En daarmee ben ik mooi op weg met mijn reading challenge op Goodreads. Wil je bijhouden wat ik lees? Dan kun je me daar volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.