Lief sportdagboek… – vaker fietsen en alleen in de sportschool

18-4-2018

Het is alweer de zoveelste keer dat ik met mijn ‘nu ga ik echt beginnen!’ motivatie start om het sportleven echt te herpakken. Althans, dat denk ik dan. Vorige week was ik al van plan om te starten met het beginner’s programma van Blogilates, maar toen maandag voorbij was, gaf ik mezelf weer uitstel om later te beginnen. Zo ver is het dus al: één dag te laat, en meteen maar een week later beginnen. Goed, het is nu woensdag, en ik ben inderdaad afgelopen maandag gestart. Ik kwam rond drie uur thuis en heb meteen de mat uitgerold om te beginnen. Ik. Ging. Kapot. Ik ben het programma al meerdere keren begonnen over de afgelopen paar jaar, maar had er de ruimte en de spullen niet voor. Je hebt eigenlijk niets nodig behalve een matje, en zelfs die heb je niet per se nodig, maar ik merkte toch dat ik dat miste. Een paar weken geleden waren we in de stad en zag ik een matje bij de Decathlon voor twee euro, dus die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Doordat ik dus al meerdere keren ben gestart, kende ik de eerste workout al wel, maar toch ging ik echt weer diep door het stof. Ook gisteren en vanmorgen was het weer enorm pittig en kon ik sommige oefeningen niet afmaken, maar ik ben weer bezig en IT FEELS GOOOOOD.

Goed, de reden van jou, mijn lieve sportdagboek, is dus om me meer te motiveren. Om alles bij te houden wat ik doe aan activiteit en om het vast te leggen. Ik ben vanmorgen op de weegschaal gaan staan en heb maandag voordat ik begon foto’s gemaakt. De weegschaal viel mee, die stond al een paar maanden hoger dan ik dacht en was nu zelfs weer iets minder, maar de foto’s vielen vies tegen. Ik voel me redelijk in mijn lichaam, maar merk aan kleding dat het me niet altijd even lekker zit en ik vaak mijn buik een beetje probeer te verbergen. Maar hey, dat is de reden ook waarom ik actiever wil zijn: me beter voelen over mezelf. De kilo’s hoeven er niet per se af, en ik hoef ook geen strak lijntje te hebben, als ik me maar weer prettig voel in mijn eigen lichaam. Ik loop iedere woensdag op mijn vrije dag even naar het centrum om wat beweging te krijgen en probeer ook weer vaker de fiets te pakken naar mijn werk. So far, so good. Ik hou je op de hoogte!

27-4-2018

Lang Leve Koning Willempie! En dat vieren we… in de sportschool. Ja echt, voor ons geen marktjes af vandaag, dat vieren hebben we al op Koningsnacht gedaan (op de fiets naar de stad!), we hebben heel kneuterig vanmorgen boodschappen gedaan en zijn ’s middags naar de sportschool geweest. Op de fiets nog wel, en we waren ook nog eens helemaal alleen, maar dan ook echt helemaal alleen. Bij onze sportschool is het bekend dat er op gezette tijden geen sportinstructeur aanwezig kan zijn, en voor zover we weten vallen de feestdagen daar in ieder geval ook onder. Dat was dus voor ons geen verrassing, maar dat er verder helemaal niemand anders zou zijn… Ach, misschien zijn wij ook wel degene die gek zijn, om op een feestdag met lekker weer de sportschool in te duiken.

Ergens was het natuurlijk heel gek om daar maar met zijn tweetjes te zijn, maar het gaf wel de ruimte om eens wat nieuwe apparaten uit te proberen. Zo wist mijn vriend niet goed hoe je nou precies moest roeien, ik wist niet hoe je de ‘assisted pull up’ moest gebruiken en wilde ook graag het apparaat leren gebruiken om mijn squats zwaarder te maken. We hadden nu alle ruimte om alles eens rustig te bekijken en uit te proberen, zonder ons schuldig te voelen om een apparaat langer bezet te houden of er raar uit te zien als het niet lukte. Dat laatste is natuurlijk eigenlijk onzin, want iedereen begint als een beginner, maar je denkt er toch aan.

Daarnaast ben ik nog steeds fanatiek bezig met het programma van Blogilates, en ik begin stiekem al wel te merken dat de oefeningen makkelijker gaan. Ik ben nog steeds kapot als ik klaar ben, don’t get me wrong, maar ik kan het wel allemaal wat makkelijker uitvoeren. Op de dagen dat ik niet naar patiënten buiten het dorp hoef, heb ik ook steeds de fiets gepakt als het enigszins droog zou zijn. Het begint een ritme te worden, stay tuned…

6-5-2018

We zijn alweer meer dan een week verder, en we zijn nog steeds aan het bewegen! Dat alleen al maakt me stiekem best een beetje trots. De afgelopen week heb ik wel voor het eerst twee dagen overgeslagen van het Blogilates schema. Vrijdag had ik een ontzettend drukke en lange dag achter de rug, dat ik echt geen puf meer had om überhaupt nog aan oefeningen te denken, en ook al had ik me voorgenomen de dag er na weer verder te gaan, voelde ik me gisteren niet lekker en heb ik ook toen de oefeningen overgeslagen. Ook dat hoort bij het ‘gezonder worden’: beter leren luisteren naar mijn lichaam. Ik weet van mezelf dat ik me moet pushen omdat ik anders snel excuses maak, maar nu was het echt even klaar. Vanmorgen stonden we gelukkig weer in de sportschool en kon ik me daar wel weer uitleven.

Morgen start de vierde en laatste week van het Blogilates schema al weer en ik begin echt resultaat te merken. De oefeningen gaan makkelijker, ik kan het meeste wel volhouden en merk dat ik mezelf ook steeds meer kan uitdagen. Waar ik eerst nog moeite had met de variaties voor beginners, kan ik steeds vaker de oefening een stapje moeilijker maken en het nog steeds volhouden. De weegschaal mag dan nog geen verschil aangeven, ik merk wel dat mijn lichaam beter aanvoelt. Ik weet dat ik eigenlijk beter mijn omvang had kunnen meten dan het gewicht, maar goed, daar zijn de foto’s van het begin dan maar voor om dat in te schatten. Ik heb het nog niet aangedurfd om de foto’s van drie weken terug te bekijken, los van het moment dat ik ze op de computer opsloeg. Dat wil ik pas doen als ik de nieuwe foto’s heb gemaakt over een week. Misschien is er nog wel geen verschil te zien, en ook dat is oké.

Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.