Dat is even geleden…

Ik ben er nog! Het is even geleden dat er een post online kwam (6 juli 2018… oeps), het ging namelijk even niet zo lekker privé. Mentaal gezien heb ik al vaker ups and downs gehad waar ik voorheen nog niet veel over heb gepraat op mijn blog, maar helaas was het eind vorig jaar weer iets meer down dan up. En klaarblijkelijk is het eerste wat dan komt te vervallen: bloggen. Goed, het gaat weer een stuk beter en ik heb weer zin om te bloggen, dus hey ho let’s go!

In de tussentijd is er een hoop gebeurd. Eind juni besloten we namelijk een oriënterend gesprek aan te vragen bij een hypotheekadviseur om te laten berekenen wat we voor hypotheek zouden kunnen krijgen. We wilden zeker weten dat als we voor een huis zouden vallen, we het ook zouden kunnen betalen en niet op ons maximale budget zouden zitten. Zo gezegd zo gedaan, nog zonder huizen op het oog te hebben. Wat we niet hadden kunnen denken was dat we een week later een huis zagen op Funda, een paar dagen later bij een aankoopmakelaar zaten om kennis te maken, daarna een tweede bezichtiging te plannen mét aankoopmakelaar en vervolgens een biedingstraject in te gaan. Op 14 augustus tekenden we het voorlopige koopcontract, op 12 november kregen we de sleutel en op 1 december gingen we over. Binnen een half jaar hadden we dus een huis, terwijl we nog niet eens op zoek waren.

Daarnaast zijn we nog op vakantie geweest naar Madeira en geloof me, daar wil je heen. We hadden het toevallig pas nog over wat de fijnste vakantie samen is geweest tot nu toe, en we waren het er allebei over eens dat het Madeira is. Je moet wel een beetje van natuurvakanties houden, maar Madeira heeft van alles te bieden. We verbleven zelf in de hoofdstad Funchal, waar ook veel cultuur te zien is. Maar de reden waarvoor je erheen moet is toch echt wel de natuur. Madeira ligt geografisch gezien ten noorden van de Canarische Eilanden, maar hoort bij Portugal. Door de ligging van het eiland heeft het aan iedere kant van het eiland weer een ander soort natuuromgeving, wat heel gaaf is om te zien. Binnen één dag zie je dus meerdere omgevingen. Voor een impressie van onze vakantie (en dus van Madeira) kun je onderstaande video bekijken.

En als kers op de taart… gaan we een hondje adopteren! We besloten al een tijd geleden dat we heel graag samen een hondje wilden, maar vonden ons appartement geen geschikte omgeving om een hondje in te laten opgroeien. In feite zou het prima kunnen, maar voor ons voelde het niet goed om daar al een hondje op te nemen in ons huishouden, dus besloten we het uit te stellen tot we ooit een huis met tuin zouden hebben. En je hebt het eerste deel van de post al gelezen, dus je raadt al wel hoe we er naar keken toen we hadden getekend voor het huis.
Ik wilde heel erg graag eerst de optie bekijken om een asielhondje te adopteren, omdat ik niet zomaar naar nestjes wilde gaan kijken. Gelukkig was Richard het daar mee eens en besloten we om vanaf begin januari serieus te gaan kijken naar asiels online en welke honden er voorbij kwamen. Vooral veel grote honden en we wisten al dat dat niet bij ons zou passen. Totdat we ‘Joey’ voorbij zagen komen. Het is een zwerfhondje uit Cyprus die samen met zijn broertje in een veld is gevonden, en nu wordt verzorgd in een shelter tot hij naar Nederland kan komen. We hebben afgelopen zaterdag een gesprek gehad met de organisatie en getekend voor ‘Joey’, dus nu is het afwachten tot hij geënt is en waarschijnlijk eind maart naar ons toe komt! ‘Joey’ is de naam die het shelter hem heeft gegeven, als hij bij ons in huis is komt er vast een post met de naam die wij hem van plan zijn te geven 😉

Voor zover in ieder geval wat updates, liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.