Groot Speijck, Oisterwijk // Hondvriendelijke Horeca

Het hebben van een hondje houdt natuurlijk ook in dat je niet zomaar meer kan gaan en staan waar je wil. Je houdt rekening met je trouwe viervoeter en neemt deze misschien graag mee op dagjes uit. Wij wel in ieder geval., en dan houden we er meestal ook van om ergens nog een drankje te doen. Helaas zijn onze harige vrienden niet overal toegestaan (op zich logisch hoor), en is het wel handig om van te voren te weten of een hond ergens mee naartoe mag. Vandaar dat ik heb besloten om deze plekjes voortaan te reviewen. Vandaag beginnen we met Groot Speijck in Oisterwijk.

Groot Speijck is het horecapunt van het bezoekerscentrum van de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Vanaf hier starten ook verschillende wandelroutes met verschillende afstanden, waarvan één route zelfs toegankelijk is voor rolstoelen en kinderwagens. Honden zijn in het hele gebied toegestaan, mits aangelijnd (en uiteraard op de paden blijven). Eerder al deelde ik foto’s van een van de routes die we gelopen hebben, de route van het Aderven. Dit maal liep ik de wandeling langs het Kolkven.

Op het ruime terras bevinden zich twee ‘dogbars’, waar bakken met water te vinden zijn. Daarnaast zijn er nog kleine kraantjes om eventuele waterflessen bij te vullen. Het terras is ruim opgezet en heerlijk tussen het groen. Ook binnen zijn honden toegestaan.

‘Had ik toch mooi bijna dat koekje te pakken!’

Groot Speijck is te vinden aan de Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk. Er is 200 meter verderop een grote parkeerplaats te vinden (staat duidelijk aangegeven), mindervalide parkeerplaatsen zijn dichterbij te vinden. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot uiterlijk 19:00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.