Sokken op zondag #3

Een goedemorgen op deze zondag! Het is weer eens tijd voor bijkletsen op zondag, het is namelijk al wel weer eventjes geleden. De afgelopen tijd waren we namelijk in Londen, kreeg ik een bril en kochten we eindelijk een nieuw stoeltje. Lees je mee?

Inmiddels hoor ik dus ook bij de brillies-club. Al een paar maanden zat ik wat te dubben met last van mijn ogen, steeds vaker kreeg ik klachten nadat ik had gelezen of een wat langere tijd achter de computer had gezeten. Het was niet te vergelijken met mensen die dagenlang achter computerschermen moeten werken, maar als ik al een uurtje naar een scherm moest kijken, kreeg ik vage hoofdpijnklachten en last van mijn oogkassen. Toen het op den duur gepaard ging met wat pijnsteken, drong mijn vriend (met alle goede bedoelingen) er op aan dat ik wel even naar de huisarts moest gaan. Na een verhuizing heeft dat nogal wat voeten in de aarde met overstappen van huisarts, aangemeld worden en vervolgens was ook de huisarts nog eens op vakantie. Al met al een oogtest laten doen, en hoewel de afwijking maar ini-minimaal was (een kwartje in sterkte en in cilinder, nagenoeg niets dus) heb ik toch maar een bril aangeschaft. Het lijkt tot vooralsnog wel te helpen, dus laten we het hopen! Het proces van een bril uitzoeken was zo gek, iedereen die al een bril heeft lacht me waarschijnlijk uit, maar ik wist echt niet waar ik moest beginnen. Er was in die week bij Hans Anders een actie dat de glazen gratis waren bij een montuur vanaf 39 euro, dus dat was waar ik dan maar ging kijken. Ik had namelijk geen zin enorm veel te gaan betalen voor een bril waarvan ik niet eens wist of het zou werken. Gelukkig konden we het uiteindelijk terugbrengen naar twee monturen, waarvan de onderste het is geworden.

Om nog even in de aankopen-sfeer te blijven: eindelijk kochten we een fauteuil voor in de woonkamer! Al sinds we in ons appartement zijn komen wonen, wisten we dat we langzaam maar zeker steeds meer meubeltjes zouden gaan kopen. De prioriteiten werden natuurlijk als eerste aangeschaft en bij elkaar gezocht: een bank, een bed, een eetkamertafel met stoelen en een kledingkast. Vanuit daar ga je maar een beetje aanschaffen wat nodig is, althans, dat hebben wij gedaan. Na al een extra kast en lampen, kwamen we erachter dat we 1 hoek nog wel heel leeg hadden, en dat als er bezoek kwam, iedereen op een rijtje op de bank moest zitten. Niet zo gezellig dus, een fauteuil moest het gaan worden. En ga dan maar eens kiezen. Online gekeken voor wat inspiratie, maar eigenlijk was alles vrij prijzig en veels te groot voor bij ons in de kamer. Dus wat doe je dan? Op naar de oude vertrouwde Ikea. Uiteindelijk hebben we op de desbetreffende afdeling heel wat proefzitjes gehad en ging het tussen de Strandmon en de Ekenäset, waarbij we de eerste ontzettend lekker vonden zitten, maar iets te massaal vonden, en de tweede wel heel lekker zat maar niet echt steun had voor je nek. De Ekenäset is het toch geworden, omdat deze beter bij ons interieur past en de neksteun toch eigenlijk niet heel erg nodig was. We zouden de stoel vooral gebruiken voor visite en een keer een boek in te lezen of te gamen, en wie zit er dan helemaal met zijn hoofd gesteund naar achter? Wij in ieder geval niet.

Veel inspiratie voor ons appartement halen we ook uit woonprogramma’s kijken. Who knew! Vroeger stond het wel eens op, maar hoefde ik het echt niet iedere week te zien. Nu springen we met zijn tweeën voor de TV of zetten we het tijdens het eten op om een beetje binnen te neuzen bij andere mensen en kleine ideetjes op te doen. Meestal zitten we heel erg op één lijn: of we vinden het allebei heel mooi, of allebei heel lelijk. Dat hadden we ook al wel gemerkt met ons eigen interieur uitkiezen, maar het blijft grappig om te zien. Ik vind het trouwens zo fascinerend dat je iemand anders heel je kamer opnieuw laat inrichten, ik zou het nooit helemaal vertrouwen dat ik echt alles mooi zou vinden. Het liefst heb ik gewoon zelf de touwtjes in handen hoor, haha!

Vorige week maandag vertrokken we naar Londen met z’n zessen, en man, man, man, wat was het vroeg. Om op tijd in Brussel te kunnen zijn, moesten we om kwart voor 6 thuis weg. Kwart. Voor. Zes! Voor mijn doen was dat echt enorm vroeg, we zaten dan ook met driedubbele wallen onder onze ogen in de bus, maar een paar uur en wat overstappen later waren we wel mooi in Londen. De hele week hebben we gelukkig mooi weer gehad, met hier en daar een bui en wat frisser weer. Eerlijk is eerlijk: dat heb ik zelfs liever dan dat het de hele tijd bloedje heet is. Londen blijft altijd weer verrassen, mijn zusje en ik zijn er al veel vaker geweest, maar onze vriendjes, vader en zijn vriendin waren er nog nooit of maar één keertje geweest, dus gingen we eigenlijk de ‘standaard’ dingen weer opnieuw bekijken. Stiekem was dat toch wel heel erg leuk! Zo was ik bijvoorbeeld heel wat jaren terug een keer in de Tower Bridge geweest, maar daarna nooit meer ‘omdat je het al hebt gezien’. Nu wilde mijn vriend er graag in en ging ik gewoon mee, en het bleek toch weer een hele andere ervaring te zijn. Wat we hebben gedaan in Londen en mijn tips die ik wil meegeven, mocht je ooit naar Londen gaan, komen binnenkort online.

Fijne zondag!

 

Comments

 1. Marielle

  De naam ‘sokken op zondag’ vind ik zo leuk bedacht! Die bril staat je echt heel erg goed, fijn dat het lijkt te werken! Ik ben heel benieuw naar je artikel over Londen!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 2. Pingback: Het onbekende Londen: 5 plekken die je wellicht nog niet kent – Braids and Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.