Sokken op zondag #4

Het is inderdaad wat het lijkt: sportsokken! We zijn eindelijk na het uitstellen van het uitstellen van een sportschool regelen op pad gegaan en hebben ons aangemeld. Gisteren gebeurd, vandaag gaan sporten. We zijn best een beetje trots op onszelf hoor.

‘Kijken we nog wel naar. Eerst maar eens de rest van de rekeningen en verzekering regelen, dat is belangrijker’. (Dat is ook wel zo, maar toch). Vorige week hadden we dan eindelijk eens uitgezocht wat er precies voor sportscholen in de buurt waren en wat de tarieven ongeveer zouden zijn. Ik dacht in eerste instantie meer aan een groter bedrijf, waar vaak de prijzen wat lager zijn omdat ze massaler zijn opgezet, maar dan moesten we wel naar de dichtstbijzijnde stad, want die lag er natuurlijk geen in ons dorp. Toen kwamen er er eentje tegen die wél bij ons in het dorp was, die maar anderhalve euro per maand duurder was (wat je er anders met de benzinekosten ook aan kwijt zou zijn op de lange termijn) en die er nog goed uitzag op de foto’s ook. Gisteren brachten we een bezoekje om toch nog eerst eens te kijken, voordat we in een krot terecht zouden komen. Meteen spijkers met koppen geslagen: we zijn aangemeld! Vandaag hebben we er dus meteen gebruik van gemaakt. We zitten allebei niet heel lekker in ons vel (letterlijk) en hebben hoognodig beweging nodig. Ik was al sporadisch begonnen met wat hardlopen, maar mijn conditie is zo hard naar beneden gekelderd dat het écht niet leuk was om iedere minuut weer langzaam te moeten gaan lopen. Hopelijk kan ik zo weer wat opbouwen en uiteindelijk weer wat kilometers gaan maken.

We hebben ook eindelijk onze vakantie geboekt! Al een poos geleden hadden we wel vrij gevraagd, maar nog steeds geen directe plannen gemaakt waar we dan naar toe zouden gaan. ‘Ergens in Italië’, zo ver waren we, maar veel meer dan dat kwam er eigenlijk ook niet uit. Op een zondagmiddag week of wat terug hebben we onszelf gewoon verplicht om achter de computer te kruipen om dan toch eindelijk eens wat te gaan boeken, we hebben (op dit moment) over twee weken al vakantie, oeps! We vliegen op Pisa en gaan daar dan 9 dagen met een huurauto rond crossen door Toscane. De hotels liggen sinds vanmiddag ook vast. De planning is grofweg om Lucca, Florence en Siena te bezoeken, met onderweg veel stops te maken in kleine dorpjes en vooral lekker te genieten van alle uitzichten onderweg. Ben je zelf al ooit in de regio geweest? Sharing is caring, alle tips zijn van harte welkom.

En mag ik dan nog even een beetje cheesy doen? Ik ben zo ontzettend trots op mijn vriend. Al een tijdje heeft hij het erover dat hij graag zelf een app wilde gaan ontwikkelen, en een paar maanden terug is hij er dan eindelijk mee gestart. Vanaf nul is hij begonnen met een programma, heeft zelf alles bij elkaar gezocht en in elkaar gezet, en is nog steeds iedere keer weer stukje bij beetje verder aan het ontwikkelen. Zonder enige ervaring! Ik heb hem een klein beetje geholpen met de visuele dingen zoals de titels, maar verder heeft meneer alles in zijn uppie gedaan. Super knap! Het is een spelletje waarbij je met je personage over obstakels heen moet springen, en komt nu zelfs een optie waarmee je punten kan verzamelen om van personage te wisselen. Het is geen Candy Crush, maar ik vind het echt zo gaaf dat hij dit helemaal zelf heeft gemaakt. Tot nu toe staat Jump Ivy alleen nog in de Play Store en is nog dus nog niet te spelen op een Iphone of Ipad (boeee!), maar je kunt het hier vinden.

Fijne zondag! Ga je nog iets leuks doen?

Reacties

  1. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl

    Wat leuk allemaal! Ik wil me ook eens gaan inschrijven bij de sportschool. Ik denk dat je sneller gaat ook als hij dichterbij is, dus dat is ook wel slim. Toscane is fantastisch! De steden die je noemde zijn heel leuk. Ik zou nog kijken naar San Gimignano en Elba, dat vond ik beide ook leuk. Wij zijn naar Elba dagje heen en weer gegaan met de boot 🙂 Veel plezier alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.