Londen in beeld – juli 2017

 

Zoals je in voorgaande berichten misschien al hebt gelezen, ben ik in juli voor een paar dagen naar Londen geweest. Ik gaf je al wat onbekendere tips voor als je zelf naar Londen gaat (die je hier kan vinden), maar zoals beloofd zou er ook nog een visuele recap komen van deze vakantie. Normaal ben ik heel erg van het bewerken van foto’s (het werken met belichting en kleur, niet het manipuleren ervan), maar deze vakantie heb ik me meer gericht op het maken van videos. Dat resulteerde uiteindelijk in drie verschillende filmpjes: per twee dagen maakte ik er eentje. Deze kun je in deze post terug vinden, waar ik je ook bij praat over alles wat we hebben gedaan.

De eerste dag bestond met name uit reizen: we stonden om 5 uur op om op tijd in Brussel te zijn met de trein, om daar weer de volgende trein naar Londen te pakken. Na een vermoeiende dag hebben we in de airbnb gegeten en zijn we alleen ’s avonds nog even door Little Venice gelopen, en zijn we op tijd ons bed in gedoken om de volgende dag wel meer te kunnen ondernemen. De volgende ochtend ben ik met mijn vriend, mijn zusje en haar vriend eerst naar Bond Street en Hamley’s gegaan, waarna we mijn vader en zijn vriendin ontmoetten bij de Sky Garden. Samen met mijn vriend hebben we toen de Tower Bridge bezocht, waar we ook helemaal naar boven zijn gegaan en in de oude machinekamers zijn geweest. ’s Avonds sloten we af door naar Primrose Hill te gaan, waar je mooi uitzicht hebt over Londen.

 

Dag drie begon met een typisch English Breakfast bij Wetherspoon’s op Victoria Station. Mijn zusje en ik doen dit al jaren en ook deze vakantie wilden we dit weer doen, bovendien wilde papa ook wel eens proeven waar wij het al die jaren al over hadden gehad. Vanuit Victoria vertrokken we naar St. Paul’s Cathedral, waar we eerst naar het One New Change winkelcentrum gingen voor uitzicht op de kathedraal (zoals je kon lezen in mijn vorige artikel). Met mijn zusje, haar vriend en mijn vriend gingen wij ook vervolgens St. Paul’s in én op. 528 treden omhoog. Vermoeiend, maar héél erg de moeite waard. Daarna ben ik met mijn vriend nog kort even naar het Natural History Museum geweest, waarna we weer door gingen naar Piccadilly Circus, om vervolgens door te lopen naar Trafalgar Square en daar lekker te gaan eten.
De volgende ochtend aten we allemaal samen in de airbnb en vertrok ik daarna met mijn vriend naar het Sherlock Holmes museum. We maakten nog een korte wandeling door Hyde Park (want precies op dat moment begon het te regenen), en liepen vervolgens heel Oxford Street af, via Charing Cross road naar Covent Garden. Ook maakten we nog een tussenstop bij MinaLima’s, de winkel van de grafische ontwerpers van Harry Potter. Na al die kilometers in de voeten, dronken we samen nog een drankje bij de pub om de hoek.

 

De laatste volle dag in Londen begonnen we met z’n zessen bij Portobello Road Market, waar je je ogen uit kan kijken naar leuke frutsels op de kraampjes en de leuke kleuren van alle huizen in de straat. Een bezoekje aan Londen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan de Big Ben, dus na Portobello Road gingen we op weg naar de bekendste klokkentoren. Mijn vader en zijn vriendin namen vanuit daar de boot richting Greenwich, en mijn vriend en ik maakten een wandeling langs de Southbank van de Thames. ’s Avonds aten we weer met zijn zessen aan de rand van de Thames met uitzicht op de Tower Bridge.  Na de laatste nacht in de airbnb, was het de volgende morgen tijd om de koffer alweer in te pakken en weer richting huis te gaan. Het is werkelijk voorbij gevlogen die week!

De filmpjes die ik heb gemaakt, vind ik vooral heel erg leuk voor ons eigen ‘archief’. Sinds ik in 2014 naar Nepal ben geweest, ben ik begonnen met het maken van filmpjes na mijn vakantie, en dat is me toch nu toe heel goed bevallen. Ik kan als ik daar behoefte aan heb, gewoon even een filmpje van een paar minuten opzetten om weer herinneringen op te halen aan de vakantie. Het is zelfs zo dat als ik nu een van de liedjes hoor die ik heb gebruikt, ik zelfs terug denk aan de desbetreffende vakantie. Zo uitgebreid als ik het deze keer heb gedaan – drie videos van één vakantie – weet ik niet of ik snel nog een keer zal doen. Ik ben héél blij met het resultaat, maar er gaat veel werk in zitten en je hebt geen algemeen overzicht van de hele vakantie. Al met al heb ik ze zojuist wel met plezier teruggekeken om deze post te schrijven!

Wat laat jou terugdenken aan je vakantie of aan leuke momenten?

Comments

  1. Sam - singlereadytomingleblog

    Superleuk! Geweldige stad hé. Ik maak zelf ook veel foto’s, maar van citytrips etc. maak ik inderdaad ook vaak een filmpje met mijn gopro. Ik heb de indruk dat ik daar vaker naar terugkijk dan naar foto’s. Ik zet er dan ook altijd een liedje onder en dan doet dat me altijd terugdenken aan die reis haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.