Sokken op zondag #5


Een hele goede zondagmorgen! Heb je vandaag nog iets leuks op de planning staan, of blijf je gezellig thuis met de regen die voorspeld is? We hebben toch wel van lekker herfstweer kunnen genieten de afgelopen week, ondanks hier en daar een keer een buitje. Maar het is de laatste weken ook wel weer geweest voor de langere sokken uit de kast te halen, dus ik heb een seasonal appropriate paar uitgekozen šŸ˜‰

Ik heb stiekem toch ook wel genoten van dat herfstige weer hoor. Ik vind het zo ontzettend fijn dat ik weer meer laagjes aan kan, lekker knus op de bank met een kopje thee terwijl het buiten stormt, mij hoor je niet klagen. Tenzij ik door die storm heen moet, dan misschien wel eventjes. Maar ik ben echt wel een herfstkind, voor zover dat bestaat natuurlijk. Vroeger vond ik altijd dat de herfst mijn favoriete seizoen was, puur en alleen omdat ik dan jarig ben. Nu zie ik ook de charme van het veranderlijke weer, het knusse gevoel dat dat met zich mee brengt en de wisseling van de natuur. De kleuren van de bladeren aan de bomen die veranderen tot bijna een soort verfpalet, totdat alles eraf waait en je lekker door de bladeren kunt struinen. We hebben al meerdere keren goed gebruik gemaakt van het herfstweer, zo zijn we laatst in Vught gaan wandelen en heb ik met mijn moeder vorige week woensdag in Ulvenhout een route gelopen. Ze had een route gevonden waar een multicache voor het geocachen lag en waar de hond los kon lopen. Het was voor het eerst dat we die kant op gingen om te wandelen, maar hier komen we zeker nog een keer terug. Het bos bij Ulvenhout schijnt ook behoorlijk oud te zijn, maar het is er echt ontzettend mooi, zeker met al die gekleurde bladeren. En de hond vond het ook leuk… šŸ˜‰

Ook thuis hebben we het weer wat gezelliger gemaakt met de inrichting. Ik vind het altijd leuk om wat natuurlijk materiaal in huis te hebben, dus ik heb gewoon wat blaadjes, eikeltjes en kastanjes verzameld tijdens de wandelingen. Samen met extra kaarsen is dat al een stap in de goede herfst-richting, maar toch miste er nog iets. We hebben een licht grijze, bijna wittige vloer en een lichte bank, dus we dachten dat iets donkerdere kussens wel wat meer sfeer konden toevoegen voor de donkere dagen. We were right! Een weekend later kochten we ook nog een vloerkleed (waar we al langer naar op zoek waren) en nu voelt het steeds verder ‘af’. We beseften ons ook dat we nu officieel een half jaar samen wonen. Wat vliegt de tijd! Het lijkt nog wel gisteren dat we met verhuisdozen liepen te sjouwen en kleuren verf moesten uitzoeken.

We zijn wel helemaal gesetteld. Het voelt echt als thuis nu, waar het eerst nog onwennig was en voelde alsof het een vakantiehuisje was waar we binnenkort weer uit moesten. Alle spullen hebben – zo goed als – een plekje, we kennen de geluiden in en rond ons appartement, de snelste wegen weten we al te vinden en het voelt gewoon echt als ‘van ons’. Het ritme zit er nu ook een beetje in wie wanneer en waar moet werken, dat we weten wanneer we bijvoorbeeld wel of niet samen eten en wanneer de ander thuis komt. Een gezin wil ik het nog niet direct noemen, want dat is voor mijn gevoel pas met kinderen (of bijvoorbeeld een hond of kat), maar een huishouden zijn we wel samen. Soms kijken we zelfs tv programma’s die ons verbazen dat we dat leuk vinden, maar wel echt ‘ons’ ding is geworden. Neem bijvoorbeeld Models in Paris: we zijn allebei absoluut niet bezig met de modewereld, hebben totaal geen behoefte ook om ons daarin te verdiepen, maar toch vonden we dit allebei leuk om naar te kijken. Het is inmiddels afgelopen, maar iedere week keken we op maandagavond naar hoe 6 meiden een carriĆØre als model probeerden op te bouwen of te vergroten. Totaal niet ons ding, maar toch vonden we het leuk om samen te kijken. En daar ging het vooral om: samen kijken.

Fijne zondag!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.