Tosti de Dwerghamster

Hoi! Ik ben Tosti en ik woon sinds gisteren bij Richard en Saskia 🐹

Een bericht gedeeld door Tosti de Dwerghamster (@tostidedwerghamster) op

Zoals ik jullie al vertelde in mijn 25 at 25 bericht, hebben wij sinds – inmiddels – ruim anderhalve maand een hamster. Wat begon als een grapje, werd uiteindelijk werkelijkheid, en we kunnen ons nu al niet meer voorstellen dat we geen hamster in huis hebben. We proberen iedere keer weer nieuwe dingen voor het beestje te bedenken en hebben zelfs al plannen om een grotere kooi te gaan kopen.

Het begon allemaal een maand voor mijn verjaardag, op een feestje van een vriendin. Vanaf augustus begint bij onze vriendengroep echt de korte verjaardagsdrukte: de eerste is begin augustus jarig, de tweede eind augustus, dan ben ik eind september jarig en weer een andere vriendin begin oktober. Het is dus altijd even rekening houden met het inplannen van feestjes. Ik had op dat moment mijn verjaardag (en tegelijkertijd onze housewarming) nog niet gepland en aangezien we op dat moment met een groot deel van de groep bij elkaar waren, leek het wel een goed idee het dan te plannen. Een vriend pakte meteen zijn agenda erbij en na wat over en weer bleek dat een week vóór mijn verjaardag de beste mogelijke datum was. Deal! Dat is nog eens makkelijk, niet eens je eigen verjaardag hoeven te plannen. Later op de avond kwam op den duur de vraag of ik dan eigenlijk ook nog cadeauwensen had. Uiteraard verwees ik, als grapje, meteen naar de vriend die de datum had gepland, omdat die nu gebombardeerd was tot partyplanner. Hij had juist weer eerder op de avond met mijn vriend staan praten, waar ze het toen onder andere gehad hadden over huisdieren. In ons appartement is een huisdier gewoon niet praktisch, hoewel we wel allebei veel om dieren geven. Als grap zei hij toen nog ‘het enige wat zou kunnen is een hamster’. Je raadt het al: die vriend kwam toen meteen met dat idee op de proppen. Al met al belde een vriendin een week van de voren nog of het wel echt oké was dat ze met een hamster zouden aankomen, want je geeft natuurlijk niet zomaar een levend wezentje als iemand daar eigenlijk niks mee heeft. We konden er de humor wel van inzien en hebben toegezegd, onder de voorwaarde dat het beestje dan met vakanties wel onderdak kreeg van de vrienden en we niet zelf op zoek hoefden naar oppas.

Living on the edge

Een bericht gedeeld door Tosti de Dwerghamster (@tostidedwerghamster) op

Zo gezegd, zo gedaan, een week later stonden ze voor de deur met een heuse hamster met alles er op en er aan! Een hok met een huisje en een speelrad, voer, bodembedekking voor in het hok en zelfs een speelbal. Die avond was Tosti – want zo hadden we op het eerste feest al besloten dat ‘ie zou gaan heten – nog behoorlijk schuw en kwam zijn huisje niet uit. Wat denk je ook als er allemaal van die mensen maar in je hok staan te gapen. Hoe meer dagen er verstreken, hoe meer Tosti uit zijn/haar huisje kwam. Ze wisten namelijk niet goed of het een jongen of een meisje was, dus we houden het maar op onzijdig. We besloten zelfs om een Instagram account aan te maken, om zo ook de vrienden een beetje op de hoogte te houden, en waarom eigenlijk ook niet?

Inmiddels gaat het, voor ons gevoel, steeds beter met Tosti. Echt vasthouden lukt nog niet, want hij is nog behoorlijk bijterig, maar eigenlijk hebben we die behoefte ook niet direct (althans, ik zelf niet). We spelen wel met het beestje hoor. Sowieso moet iedere keer als de kooi schoon gemaakt moet worden, Tosti in de speelbal zodat wij zijn huis goed kunnen poetsen. In het begin wat onwennig, maar inmiddels rent hij al heel de kamer rond. Ook proberen we steeds af te wisselen met de speeltjes die we in de kooi zetten. Zo heeft hij al heel wat (lege) toiletrolletjes gehad, maar hebben we pas zelfs geëxperimenteerd met een (wederom lege) keukenrol om op het huisje te klimmen. De eerste twee keer kwam Tosti niet tot bovenaan, de derde keer lukte het zeker wel. Ook hebben we al eens een lege eierdoos in het kooitje gezet.

Mom and dad gave me an empty egg carton to play with 🐣#hamstersofinstagram #happyhamster

Een bericht gedeeld door Tosti de Dwerghamster (@tostidedwerghamster) op

Zoals ik in het begin al vertelde, hebben we Tosti nu ongeveer anderhalve maand. We hebben het idee dat het echt al een groter hamstertje is geworden, maar het blijft een klein ding. Toch willen we verder kijken naar een iets grotere kooi, waar minimaal twee niveaus in zitten zodat ‘ie wat meer op en neer kan rennen. Desondanks rent ‘ie nu ook al genoeg op en neer.

Mocht je Tosti willen volgen op Instagram, klik dan hier.

Reacties

  1. Pingback: Daar is ‘ie dan: Keo! – Braids and Books

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.