RECAP: 2017

Het is vandaag alweer de laatste dag van het jaar. Maar hoe dan? Voor mijn gevoel zijn we ergens halverwege oktober blijven hangen (dat denkt het weer ook, zo lijkt het tenminste) en moeten de feestdagen er nog aankomen. Maar niet heus, want de Kerst kilo’s zitten er al weer dubbel en dwars aan en over een uurtje of tien is 2017 niet meer. 365 nieuwe dagen om weer nieuwe avonturen te starten, of juist alles lekker rustig aan te doen. Dat alles niet zonder eerst even stil te staan bij wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd, leuk en minder leuk.

2017 begon al met goede voornemens: we waren langzaam op zoek naar wat de mogelijkheden zouden zijn om te gaan samenwonen. Eind januari wilden we al een bezichtiging plannen, dat werd uiteindelijk de eerste week van februari en op 3 maart kregen we de sleutel! We trokken er uiteindelijk een maand later op 9 april in en hoewel het voelt alsof we al jaren hier wonen, moeten we onszelf echt knijpen dat het dus eigenlijk pas bijna 9 maanden is. We blijven nog steeds nieuwe dingen ontdekken en merken ook steeds weer dat je nooit klaar bent met een huis. Zo hebben we gisteren pas een lamp voor boven de eettafel gekocht, en eigenlijk was dat ook meer per ongeluk dan dat we er naar op zoek waren. Maar dat kunnen we dus nog wel mooi van ons lijstje strepen van dingetjes die we écht nog moeten doen. In mijn Instagram #bestnine was het dus ook niet heel gek dat foto’s van ons plekje meerdere keren terug kwamen.

2017 was ook het jaar dat ik me weer echt beter begon te voelen op mijn werk. Ik heb vorig jaar een moeilijker jaar gehad en heb ook een paar weken thuisgezeten, maar heb me toen gelukkig weer from scratch kunnen opbouwen naar waar ik nu sta. Eind vorig jaar heb ik daar toen al een belangrijke stap voor genomen: ik zei mijn (tweede) baan op zodat ik me echt kon concentreren op de baan waar ik het het meeste naar mijn zin had. De uren kon ik langzaam opbouwen tot waar ik nu ben en ik ben er klaar voor om het ook nu weer verder op te bouwen. Ik durf meer verantwoordelijkheden te nemen binnen mijn werk, maar weet ook waar mijn grenzen zijn en wanneer iets niet meer mijn verantwoordelijkheid is. Dat heeft me een hoop rust gegeven waardoor ik weer meer kan groeien. En bovenal voltooide ik de cursus tot oedeemfysiotherapeut.

 

2017 was het jaar van de uitstapjes. Samen met mijn vriend ging ik (nog verlaat) voor mijn verjaardag een weekendje naar Utrecht en Vianen, we gingen met mijn vader, stiefmoeder, zusje en haar vriendje naar Londen, met z’n tweetjes reisden we rond door Toscane en hebben samen ons twee-jaar-samen gevierd in Zeeland. Daarnaast ging ik nog met mijn moeder en zusje naar de Harry Potter Expo, vierden we het eerste jubileum van vrienden bij Groots met een zachte G en ging ik met mijn moeder afgelopen maand nog naar Amsterdam om het Rijksmuseum te bezoeken. Ook heb ik het plezier van wandelen herontdekt: met mijn moeder maakte ik een lange wandeling samen met de hond, maar zeker ook met mijn vriend heb ik vele wandelingen afgelegd.

2017 was ondanks alle liefde, ook het jaar van verdriet. Mijn oma werd ernstig ziek met weinig vooruitzichten, en is na een kort ziekbed overleden. We kunnen vasthouden aan het feit dat ze een mooi leven heeft gehad en zo ontzettend veel mooie dingen heeft meegemaakt, maar ze had nog van zo veel meer momenten willen genieten. Ze had mijn zusje willen zien afstuderen, ze had onze bruiloften willen mee maken, ze had achterkleinkinderen van ons willen ontmoeten, maar het was haar helaas niet gegund. Ze genoot zo ontzettend van haar kleinkinderen, en het doet me nog steeds pijn dat ze er niet nóg meer van heeft mogen genieten. Gelukkig hebben we haar een mooie afscheidsdienst kunnen geven, die ze zelf niet nodig had gevonden maar voor een ander wel intens van had zullen genieten. Helaas zaten we binnen drie maanden weer bij een afscheidsdienst voor de moeder van een vriendin.

2017 stond voor mij ook in het teken van het ontwikkelen van mijn video vaardigheden. Ik maakte altijd al videos van vakanties, maar met dit jaar twee vakanties kon ik natuurlijk veel meer oefenen. Van de vakantie in Londen maakte ik zelfs drie videos, waarmee ik niet alleen veel kon oefenen met het monteren, maar ook met het filmen van shots. Fotografie is jarenlang een hobby geweest, maar het filmen begint me ook steeds meer te interesseren. Daarom maakte ik het ook een doel om op mijn 25e iedere dag één seconde te filmen en dit samen te voegen tot één video, die mijn jaar als 25-jarige compleet weergeeft. Ik probeer iedere week het bij te werken en ik kan je vast verklappen: het wordt nu al zó leuk! Nog eventjes geduld tot in september 😉

En 2017 is het jaar van dromen. Dromen over nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe avonturen. Mijn grootste dromen voor 2017 zijn in ieder geval uitgekomen: ik woon samen met mijn allerliefste en ik voel me weer zo veel meer mezelf dan het jaar ervoor. Ik heb mezelf weer gevonden en durf weer verder te dromen. Hoe spannend dat ook is, ik ben er klaar voor.

2018: I’m ready for you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.