25 at 25: vier maanden bezig


Op mijn 25e verjaardag stelde ik mezelf 25 doelen om te behalen vóór mijn volgende verjaardag. Hoe staat het er inmiddels mee? Heb ik al wat kunnen afstrepen en zijn er al dingen gelukt? Tijd om de lijst er eens bij te pakken en te kijken hoe ver ik al ben gekomen.

 1. Iedere dag één seconde filmen (en dit uiteindelijk samenvoegen tot één filmpje)
  Tot nu toe: check! Ik probeer alles per week te monteren en het begint er nu al heel leuk uit te zien, al zeg ik het zelf 😉 Ik ben ontzettend benieuwd naar het eindresultaat.
 2. Zelf een keer pizza maken

 3. Een herfstwandeling maken
  Done, inmiddels al meerdere keren gewandeld, maar de échte herfstwandeling kun je ook nog hier terugvinden.
 4. Een 10k+ wandeling maken
 5. Meer sporten (minimaal 1x per week)
  Eerlijk is eerlijk: niet gehaald. We hebben nu al een paar weken wel eens overgeslagen, zonde, maar het is niet anders.
 6. Zelf leren boren
 7. Zelf brood bakken
 8. Een week lang veganistisch eten
 9. Naar een zelfpluktuin
 10. Voor een huisdier zorgen
  Deze was dus eigenlijk al gestart voordat ik officieel begon, maar onze kleine Tosti doet het nog steeds hartstikke goed en heeft inmiddels ook een groter kooitje van ons gekregen, zodat hij nog meer kan rondrennen. En dat is ook nog een dingetje: we denken nu te weten dat Tosti een mannetje is! We hielden het tot vooralsnog op onzijdig omdat we het gewoonweg niet wisten, maar mijn vriend heeft zijn private parts gezien, toen Tosti op zijn rug lag te rollen.
 11. Onze eerste kerst-inboedel bij elkaar zoeken
  Jaaaaa! Het was stress-voller dan ik dacht, maar ontzettend leuk om onze eigen stijl bij elkaar te zoeken.
 12. Mijn Spaans weer gaan bijhouden
  Ook mee begonnen, ik heb een tijd terug een account bij Duolingo aangemaakt en ben daar weer gaan oefenen met Spaans.
 13. Samen een Bossche Bol in Den Bosch eten
 14. Mijn kledingkast van top tot teen uitzoeken
 15. Worteltaart maken
 16. Een sjaal haken
 17. Een nieuw café uitproberen in de buurt
  We zijn een paar weken terug voor het eerst bij Locals in Tilburg koffie gaan drinken. We hadden op dat moment geen honger, dus hebben er niet meteen geluncht, maar gaan hiervoor nog zeker een keer terug. De kaart zag er erg goed uit en ook de sfeer was ontzettend leuk.

 18. Risotto maken
  Yesss, na het eerst met oud en nieuw bij vrienden te hebben gegeten, mag ik dit nu ook officieel afstrepen aangezien ik het zelf ook weer heb gemaakt.
 19. Naar een museum
  Samen met mijn moeder ben ik in december naar Amsterdam geweest om het Rijksmuseum te bezoeken. Ook dit is dus al geslaagd.
 20. Een week zonder Facebook
  Echt een week zonder heb ik me nog niet aan gewaagd, maar ik heb de app inmiddels al wel van mijn telefoon geknikkerd. Het scheelt al een heel hoop onnodig gescroll.
 21. Zelf pumpkin spice latte leren maken
 22. Blog uitbreiden
 23. Kaneelbroodjes bakken
 24. Bekijk een film uit mijn geboortejaar
 25. Per doel dat behaald is, zet ik 10 euro opzij
  Uhm, ja dit was ik dus even vergeten. Dat wordt vast even bijplussen op de spaarrekening!

Tot zo ver heb ik dus zeven doelen behaald, met één doel ben ik bezig (het filmen) en één is al mislukt (het sporten). Had ik op schema gelegen, had ik nu net meer dan acht doelen behaald moeten hebben op één-derde van het jaar. Officieel gezien loop ik dus ietsje achter, maar het filmen en het sparen meegerekend, lig ik dus wel een soort van op schema, yes! Dat wordt wel weer even flink aan het werk om ook de rest af te strepen.

Kopfoto van Danielle MacInnes via Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.