Toen en nu: ons appartement

Vandaag is het precies een jaar geleden dat we de sleutel kregen van ons eerste plekje samen. Iets meer dan een maand klussen later trokken we er in, hoewel het toen bij lange na nog niet af was. Hoewel ik van mening ben dat een huis nooit helemaal af is en dat er altijd kleine dingetjes zullen blijven veranderen, durf ik toch wel uit te spreken dat we nu zo’n beetje wel ‘klaar’ zijn. Er zijn geen lege plekken meer waar een meubel moet komen te staan, we hebben hier en daar frutsels en planten om het gezellig te maken en we zijn al met al gewoon enorm tevreden hoe we het hebben gemaakt tot wat het nu is. Ja, de badkamer en toilet lampen moeten nog steeds vervangen worden. En nee, ook de eettafel lamp hangt nog niet. Details, details, details, mensen… Maar vandaag wil ik terugblikken op hoe we de sleutel kregen en wat we er van gebakken hebben. En vooral, foto’s ter vergelijk!

De eerste meubels hadden we al vrij snel. Onze bank, bed en kledingkast lieten we bezorgen door Ikea, onze vakkenkast en tv-meubel kochten we zelf al de eerste dag dat we de sleutel hadden en de rest volgde langzaam later. De eettafel mochten we overnemen van mijn moeder, die zelf toe was aan een nieuwe, de stoelen kregen we in bruikleen via mijn werkgever en stukje bij beetje vulden we zelf aan met nieuwe meubels. Ieder weekend gingen we wel iets doen, en in de eerste weken ging ik soms door de weeks ook nog even om te schilderen of wat te poetsen. Langzaam maar zeker begon het steeds meer te lijken op een bewoonbaar appartement, een plekje waar we echt wat van konden gaan maken met z’n tweetjes. Het weekend voor we erin trokken kwamen onze ouders helpen met de laatste klusjes en het bed in elkaar zetten, zodat we ook meteen goed konden slapen (in plaats van een matras op de grond, hadden we ook prima gevonden maar dit was beter :D).

In de eerste twee weken was het eventjes wennen, maar als snel voelden we ons thuis in ons plekje. De TV had dan nog wel een coax kabel naar de muur hangen, internet was er nog niet en gordijnen waren ook nog geen prioriteit. We woonden toch op de tweede verdieping, en het was toch vrij lang licht, ‘boeiend’ dachten we. Later bleek dat wel ‘boeiend’ te zijn en begonnen we er ons aan te irriteren, dus zijn we ze toch maar gaan bestellen. Toen ze eenmaal hingen, gaf het meteen een veel warmer gevoel. Het kleedt meer aan, het dempt het geluid en het maakt de hele ruimte meer af. Bij een volgende verhuizing zou het nog steeds niet mijn top één prioriteit zijn, maar toch wel sneller dan we nu hebben gedaan. You live, you learn.

Genoeg gekletst, tijd voorrrr… foto’s!

Dit is onze zithoek, voor en na. Ik stoor me stiekem een klein beetje aan dat ik niet dezelfde invalshoek heb gepakt, maar het zij zo. Als ik de onderste foto zo zie, moet ik eigenlijk meteen aan Funda denken. Niet dat ik onze woonstijl nou zo standaard vind, maar het geeft zo’n bepaald sfeerbeeld, snap je? Zoals ik hierboven al zei is onze bank van Ikea, net als het vloerkleed, het zwarte tafeltje rechts waar de hamsterkooi op staat en de posters en lijstjes aan de muur. Het tv-meubel en het mandje komen van Kwantum, en onze salontafel is van mijn opa geweest.

Deze foto verbaas ik me nog het meest over, wat waarschijnlijk wel komt door de blauwe muur. Deze was onbeperkt opgeleverd en gaf ons lichtelijke kopzorgen. Wisten wij veel wat we er mee moesten. We zagen al scenarios voor ons dat we alle gaatjes moesten gaan dichten om het te kunnen verven in een kleurtje, want dat wisten we wel zeker: één muur zou een kleur krijgen en dat zou die muur worden. Verven is in theorie goedkoper dan behangen, maar met al het werk dat het zou gaan bezorgen, bleek behangen uiteindelijk toch de beste optie. Mijn vader heeft dit heel lief voor ons gedaan en we zijn er nog steeds super blij mee. De eettafel is, zoals ik al vertelde, van mijn moeder geweest, en de stoelen die we via mijn werkgever (tijdelijk, maar ze staan er al een jaar…) over konden nemen in bruikleen passen er wat betreft de kleur perfect bij. De match met onze eigen nieuwe meubels is dan weer niet helemaal je van het, maar hey, kunt niet alles hebben in één keer toch? Op de extra eetkamerstoel die achter in de hoek staat zie je ook nog mooi onze lamp in de doos staan, die dus nog niet hangt. Oeps. De witte boekenkast is trouwens de gouwe-ouwe Billy van Ikea.

Heel veel is er in dit hoekje niet veranderd. Alles is een keertje gewit en we hebben een lamp in de keuken opgehangen (die zit namelijk achter het muurtje), maar verder zijn er vooral meubels neergezet. Alles wat je ziet staan (de kast, stoel en lamp) zijn van Ikea. Goh, zouden we naar een bepaalde Zweedse meubelzaak zijn gegaan voor onze inrichting… 😉

Vooral het neerzetten van de koelkast zorgt voor het grootste verschil. Het kwam heel nauw hoe groot deze kon zijn en is daar dus ook op uitgezocht. De hoogte, diepte en breedte kon niet veel afwijken, of we zouden problemen hebben met het inpassen of de deur open te krijgen. Maar zoals je ziet: we hebben er een gevonden. De deur opent wel de keuken in (van links naar rechts) en zou idealiter andersom open gaan, maar dat gaat weer niet met de vriezerlades, omdat ook die deur dan andersom zou openen. Hey, het werkt, dus wij zijn blij.

Het is bijna gek om erover na te denken dat we hier al een jaar wonen. Al een jaar op deze bank TV kijken, in deze keuken komen en aan deze eettafel eten. Maar we genieten vollop en zijn dolgelukkig in ons plekje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.